Miksi innostuin ryhmistä?

birch-245533_1280.jpgNiin huippukokemukseni kuin ikävimmätkin kokemukseni ihmisten kanssa elämässä ovat liittyneet tavalla tai toisella ryhmiin. Mihin joukkoon minä kuulun vai kuulunko mihinkään? Mihin ryhmään voin ja haluan liittyä? Mistä löydän hengenheimolaisia ja mistä saan tukea ajatuksilleni ja tekemisilleni? Milloin mikäkin ryhmiin liittyvä on askarruttanut.

Välillä sitä on saanut leijua pilvissä, kun ryhmässä on yhdessä oivallettu jotain suurta, saatu aikaan uutta ja tuotettu, jotain mihin kukaan meistä ei olisi yksin pystynyt. Toisinaan innostava yhteistyö on vienyt ajan tajun ja synnyttänyt euforisen mielentilan – kylläpä elämä ja työ voi ollakin ihanaa toisten ihmisten kanssa.

Sitten on ollut hetkiä, jolloin olen ollut neuvoton. Mitä ihmettä tehdä kun ryhmätoiminta ei millään ota sujuakseen, kun ristiriidat koettelevat yhteistyötä ja tekee mieli heittää hanskat tiskiin? Miten saan ihmiset yhteistyöhön ja miten osaan itse toimia ryhmän hyväksi?

Noissa hämmennyksen ja epävarmuuden hetkissä kaipasin usein enemmän tietoa ja taitoa toimia.

Kaipasin syvällisempää ymmärrystä siitä, mikä meitä ihmisiä ohjaa, mitä meille tapahtuu ryhmissä ja mitä tuon kaiken kanssa voin tehdä. Yksinkertaisesti eväitä käsittää ja oppia toimimaan elämän erilaisissa ryhmissä.

Tietoa olin kyllä hankkinut lukemalla kaikkea mahdollista aihetta käsittelevää. Mutta kaipasin silti jotain syvällisempää ymmärrystä. Jotain jossa pystyn jäsentämään kokemaani ja ymmärtämään itseäni osallisena näissä ryhmissä. Tunsin ja tiesin, että tieto yksistään ei tähän riitä. Ryhmätoimintaa koskevaa valmennusta on ollut varsin vähän tarjolla. Ehkä osin siksi, että se on haastavaa ja osin siksi, että ryhmät ja yhteisöllisyys eivät ole yksilökeskeisessä kulttuurin vaiheessa mielenkiinnon kohteena.

Miksi Ryhmäfoorumi?

Kokemusteni innoittamana olin jo kauan unelmoinut oman Ryhmäfoorumin rakentamisesta. Sellaisen yhteenliittymän luomisesta, joka tarjoaa apua, tietoa ja ohjausta noihin hämmentäviin kysymyksiin. Vuosien saatossa itselle on tullut monenmoista kokemusta ryhmän jäsenyydestä, ryhmän ohjaamisesta ja ryhmien koulutuksesta. Kokemuksia on tullut jäsennettyä lukemalla ja pitkäkestoisissa kouluttautumisprosesseissa.

Nyt on aika jakaa koettua ja opittua. Jaettuna osaaminen kasvaa ja jalostuu ja kaikkien teidän ryhmistä innostuneitten ihmisten kautta tuottaa uutta eloa ja hyvinvointia ympäristöihin, joissa elämämme ja vaikutamme. Yhdessä pystymme myös muutoksiin.

sign-429419_640

Uskon, että ryhmätaitajaksi ei synnytä eikä opita oppimalla jokin malli tai kaava, jonka mukaan toimia. Ryhmien kanssa toimimisessa itseäni on auttanut ymmärrys ihmisenä olemisesta ja ihmisen toiminnan vaikuttimista. Kun on oppinut ymmärtämään itseään – on oppinut ymmärtämään muita. Ymmärrys antaa suuntaviitat toiminnalle. Suuntaviittojen varassa pystyy valitsemaan ja jalostamaan toimivia menetelmiä avuksi tekemisiin.

Kutsumme teitä ryhmätiedon ja taidon pariin – synnyttämään aitoa innostusta ja yhteistyötä.

Birgitta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s