Pitääkö selvitä yksin?

Itsearviointi, itsensä johtaminen ja itseohjautuvuus ovat tämän päivän yksinään pärjäävän ihmisen ideaali.

Olemme kuitenkin ihmisinä jotain vasta suhteessa toisiin ihmisiin – jäseninä ryhmissä ja yhteisöissä, erilaisissa elämän rooleissa. Toisten avulla määrittyy paikkamme ja tehtävämme.

Toisten avulla ymmärrämme itseämme. Muilta saamme vastetta ja palautetta oman toiminnan tarkasteluun. He auttavat meitä näkemään vaikutustamme heihin. Toisten kanssa oppii ja kehittyy.

Toisilta saamme tukea ja rohkaisua. Toisille voimme osoittaa lämpöä, rakkautta ja myötätuntoa. Auttamalla toisia toteutamme syvää inhimillistä tarvetta olla avuksi ja hyödyksi muille.

Suhteissa kohtaamme haasteita, jotka pakottavat pysähtymään ja tarkastelemaan tapaamme olla yhdessä. Aina emme tule ymmärretyksi kuten haluamme, omat odotukset eivät täyty ja petymme. Toiset eivät osoittaudu luotettaviksi, eikä itsekään aina käyttäydy luottamuksen arvoisesti. Kaikkeen yhteydessä olemisiin liittyy haavoittumisen riski. Ilman tätä riskinottoa jäämme yksin.

Elämän ilot ja suuret voitot syntyvät harvoin yksin puurtaen – tai ne ainakin tuntuvat paremmilta yhdessä koettuina tai toisten kanssa jaettuina. Elämä ja työ tuntuvat aidommilta, nautittavimmilta ja kepeämmiltä yhdessä.

Uskallatko ottaa riskin ja tarvita toisia?
Uskallatko tarjota apuasi, myötäelää ja innostua yhdessä?

Young Women Travel Together Concept

Kaiken pohjalla on kysymys siitä, kuinka hyväksymme väistämättömän ryhmäluontomme. Sen, että tarvitsemme toisiamme eikä kenenkään pitäisi jäädä yksin.

Birgitta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s